CCOO, juntament amb UGT i CSIF, signa un nou acord per estabilitzar l’ocupació en el sector públic, per compensar l’abús i per evitar el frau en la contractació

Foto

Aquest acord és només per a personal laboral de la Generalitat i no afecta a personal de estatutari de l’ICS, però ens aporta més eines per a lluitar contra la temporalitat a les Administracions Públiques.

Tots els llocs de treball estructurals sortiran a oposicions abans de 2024.


Les persones que no passin les oposicions cobraran una  indemnització

CCOO, CSIF i UGT, els tres sindicats legitimats per negociar les condicions laborals de les treballadores i treballadors de les administracions públiques de tot l’Estat, hem arribat a un  acord en matèria de temporalitat a les Administracions Públiques.

Contingut de l’acord en matèria de temporalitat:

1- Totes les places estructurals de totes les administracions públiques ocupades durant tres anys abans del 31 de desembre de 2020, hauran de sortir a oferta pública i tot el procés haurà d’estar finalitzat abans del 31 de desembre de 2024. Es podran comptabilitzar com a vacants totes les jubilacions que es produeixin, per sortir a oferta pública el mateix any o el següent.

2- S’hi accedirà per concurs-oposició amb la màxima valoració possible de la fase de concurs, un 40% i valorant sobretot l’experiència en el cos, categoria, escala o equivalent. Per garantir la seguretat jurídica dels processos d’estabilització, aquestes condicions queden escrites per primera vegada en un text normatiu.

3- La no superació del procés selectiu, donarà lloc a una indemnització de 20 dies per any treballat, amb un topall de 12 mensualitats. S’estén així per a tothom la darrera sentència del Suprem sense necessitat de tràmits jurídics. Aquest fet, únic a tot Europa, ens ajudarà a que les Administracions Públiques tinguin interès en negociar amb la representació sindical les proves, per tal de minimitzar les indemnitzacions. A més, se li pot fer un nou nomenament a la persona per la seva inclusió en borsa d’interinitat.

4- Les persones que no aprovin, es “podran” inclure en borses d’interinatge específiques o existents, després d’arribar a la nota que la convocatòria consideri suficient.

5- Les Administracions Públiques han de posar en marxa els seus processos selectius. CCOO treballarem en totes les meses per agilitzar les convocatòries, les indemnitzacions i les altres mesures.

6- Es defineixen normativament les causes que justifiquen la contractació temporal en les Administracions Púbiques. S’exigeix explícitament que els processos de selecció es basin en els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat, incloent també el principi de celeritat. Evitarem així alguns processos selectius basats en l’amiguisme o la lleialtat política, que no són majoritaris però que tant de mal han fet a la Funció Pública.

7- El personal temporal, tant interí com laboral, disposarà dels mateixos drets que l’indefinit. És una lluita sindical de molts anys, finalment aconseguida.

8- L’incompliment del temps màxim per ser personal temporal comportarà responsabilitats a les administracions i indemnització per a la persona treballadora afectada. Tot i que no queda totalment especificada la responsabilitat de l’Administració, canvia el sentit inicial de les negociacions, on només sortia perjudicada la treballadora temporal. Tot i així, serà a partir d’aquest acord.

9- La implementació en l’àmbit sanitari comporta fer modificacions l’Estatut Marc del Personal Estatutari.

10- La implementació en l’àmbit educatiu comporta l’obligatorietat de negociar finalment un  Estatut Docent tant per l’àmbit universitari com no universitari.

11- Compromís del Ministeri de  negociar el desenvolupament de l’EBEP i altres millores al setembre, centrant-nos ara en el procés d’estabilització.

12- Es crea una comissió de seguiment de l’Acord per garantir el seu compliment.

Fonts: Federació de Sanitat CCOO

Arxivat a Uncategorized. Etiquetes: , , , , , . Comentaris tancats a CCOO, juntament amb UGT i CSIF, signa un nou acord per estabilitzar l’ocupació en el sector públic, per compensar l’abús i per evitar el frau en la contractació