25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències contra les Dones i les Criatures, 2020

Ni un pas enrere! Ens volem vives i lliures!

Foto

24 de novembre
Roda de premsa de presentació de l’informe de violències i presentació de la inciativa Locals amb porta violeta de CCOO, amb Alba Garcia, secretària de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

25 de novembre
Dia internacional per a l’eliminació de les violències contra les dones.

Amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, la Delegació de Govern contra la Violència de Gènere, convoca a tota les institucions i entitats, públiques i privades, mitjans de comunicació i a la societat en general, a un minut per les víctimes de la violència contra les dones, per les assassinades i per les supervivents.

En aquest context de crisi sanitària, i davant la impossibilitat de dur a terme grans concentracions com en anys anteriors, aquest minut és la millor manera de visibilitzar públicament el compromís i el suport de totes les institucions i de la societat espanyola en el seu conjunt amb les víctimes de violències contra les dones. El reconeixement institucional i social és una forma de reparació moral i simbòlica cap a les mateixes.

A iniciativa de les entitats de la societat civil, suggerim que s’acompanyi de la col·locació en balcons i finestres de peces de color morat i es realitzin i difonguin fotografies d’aquestes actuacions amb l’objecte d’ampliar l’impacte.

Per a això, es convoca un minut per totes les víctimes el dimecres 25 de novembre de 2020, a les 12:00 hores, les 11 a les Canàries, agraint la difusió d’aquestes iniciatives entre tot el seu entorn per aconseguir la màxima participació en la mateixa.

26 de novembre

Acte en línia sobre els feminicidis a Mèxic: “Feminicidi, injustícia i impunitat a Mèxic: El cas emblemàtic de Marisela Escobedo”.
Organitza: Fundació Pau i Solidaritat i Secretaria de les Dones i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya
Hora: 18.00-19.30 h, en línia, via Meet. Cal omplir el formulari d’inscripció
Hi intervenen:
Esther Caballé, directora de la Fundació Pau i Solidaritat
Liliana Reyes, coordinadora de CCOO de l’Hospitalet i activista mexicana a Barcelona
Lucha Castro, Defensora dels Drets Humans i advocada de Marisela Escobedo
Alba Garcia, secretaria de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya

Es recomana visualitzar previament el documental que està disponible a la plataforma Netflix. Us deixem enllaç del trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2vsHHKwqPD8

Data pendent de concretar
Acte organitzat pel grup d’homes feministes de CCOO, amb la participació del doctor Miguel Lorente.

Commemoració del 25-N a CCOO de Lleida
El dia 25, a les 12 del migdia, el personal i sindicalistes que estiguin treballant al local de Lleida faran un minut de silenci a la porta de l’edifici i llegiran el manifest que ha preparat el sindicat per commemorar aquest dia.

Al local del sindicat mostrem des del 16 i fins al 27 de novembre l’exposició cedida per l’ICD “Lliures i sense por”, que forma part de la campanya Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals, pensada com a recurs formatiu per reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, quines en són les causes, i què es pot fer davant situacions de violència.

Commemmoració del 25-N a CCOO de Tarragona
24-N. A les 10.00 h – Roda de premsa conjunta de CCOO i UGT
25-N: A les 11.00 h- Presentació del projecte “Porta Violeta” i lectura del manifest de CCOO a la Plaça de la Dona. A les 12.00 h Concentració i lectura del manifest conjunt de CCOO i UGT a les escales de la Catedral de Tarragona.

Feu clic per a veure el cartell dels actes de CCOO de Tarragona pel 25N

Commemmoració del 25-N a la Federació d’Educació
En commemoració del DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES I LES CRIATURES, la Federació d’Educació de CCOO us ofereix gratuïtament una selecció dels treballs de les nostres artistes col·laboradores de CCOOMICS.

Arxivat a Uncategorized. Comentaris tancats a 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències contra les Dones i les Criatures, 2020
%d bloggers like this: