La Federació de Sanitat de CCOO de Lleida se suma a la mobilització de demà per exigir la regulació normativa catalana de la prescripció Infermera

CCOO Sanitat a les Terres de Lleida, col·laborarà activament amb la iniciativa dels col·legis professionals d’infermeria que es durà a terme demà, 29 de juny en relació a la prescripció d’infermeria.
Des de CCOO sempre ens hem posicionat en favor de la prescripció infermera perquè suposa una millora substancial pel que fa a la prestació sanitària, i en la rapidesa per als usuaris i usuàries en l’accessibilitat al sistema sanitari, així com un ús eficient dels recursos humans, i també és una forma de posar fi a la inseguretat jurídica que en aquests moments tenen els professionals d’infermeria.
Ja fa anys que les infermeres han estat indicant productes sanitaris, assessorant sobre el seu ús i avaluant els possibles efectes secundaris, interaccions i reaccions. Aquestes pràctiques han constituït un servei de qualitat, i reiterem, ràpid i eficient, i tal com succeeix dins l’evolució de totes les organitzacions socials, a la pràctica, solen anar per davant de la regulació que poden sancionar allò que socialment està assumit i acceptat.
Actualment la professió de la infermeria no es pot considerar com a supeditada a la professió mèdica. Això ve donat per l’alt grau de formació dels seus professionals que justifica una regulació de col•laboració.
La infermeria és una professió amb autonomia tant pel que fa a les funcions com a les responsabilitats pròpies, i que el Reial decret de prescripció elimina, cosa que provocarà un retrocés en el desenvolupament de la professió. Malgrat aquest entorn legal, les infermeres i els infermers catalans no han deixat de fer la seva feina seguint els criteris ètics i de pràctica assistencial i professionals amb els quals sempre han treballat, malgrat la insostenibilitat de la situació.
Ja fa més d’un any que esperem l’aprovació d’un text normatiu català que reguli la prescripció infermera, per tal de dotar de seguretat jurídica a la feina de la infermeria i protegir el model assistencial català.
Des de CCOO necessitem que el Govern de la Generalitat de Catalunya aprovi el text normatiu català per millorar la situació “d’il•legalitat” de més de 40.000 infermeres i infermers catalans, i ja hem esgotat el temps d’espera que podríem considerar com a raonable per obtenir l’empara legal d’una pràctica consolidada i integrada en la prestació dels serveis de salut de Catalunya.
Per tots aquests motius, la Comissió de Crisi per a la Prescripció Infermera, formada pels 4 col·legis professionals, API’s, CCOO i altres sindicats, societats científiques, facultats d’infermeria i organitzacions sanitàries,hem acordat organitzar una jornada de mobilització i protesta a tot Catalunya. Per això aquest dia, les infermeres i els infermers de Catalunya compliran estrictament el RD de prescripció infermera estatal i per demostrar les conseqüències que se’n deriven: més visites, més cues, més temps d’espera…

28/06/2017
Anuncis
Arxivat a Uncategorized. Comentaris tancats a La Federació de Sanitat de CCOO de Lleida se suma a la mobilització de demà per exigir la regulació normativa catalana de la prescripció Infermera
%d bloggers like this: