CCOO signa dos importants acords a la Mesa General de Negociació del Personal de la Generalitat

mesa funció públicaEl passat 16 de juny de 2017, els sindicats CCOO i UGT vàrem signar dos importants acords per als empleats i les empleades públiques de l’Administració de la Generalitat de Catalunya que inclou als treballadors de l’ICS.

En primer lloc, una oferta pública d’ocupació que ha de reduir la temporalitat per sota del 8% amb convocatòries d’oposicions anuals. En segon lloc, l’ampliació dels supòsits de cobrament del 100% del sou per IT en el cas de malalties greus i de malalties de declaració obligatòria. Aquest acord entrarà en vigor a partir de l’aprovació per decret del Govern de la Generalitat.

I en tercer i últim lloc, l’inici del retorn de la paga extraordinària de l’any 2013 de almenys un 10% al 2018 (resta pendent una part de la paga de 2012 a cobrar al març de 2018).

Clic aquí per informació acords

Clic aquí per informació nous supòsits 100% IT

ccoo area publicaComunicat de l’Àrea Pública de CCOO de Catalunya: CCOO estem satisfets per la signatura dels 2 acords avui a la Mesa General de Negociació del Personal de la Generalitat.

Per l’Acord de reducció de la temporalitat, l’estabilització de l’ocupació i la consolidació de llocs de treball. Es tracta del primer gran acord en molts anys per la reducció de la temporalitat i per l’estabilització i la consolidació de les plantilles. Aquest acord ha de permetre, en un termini de 3 anys, reduir la taxa de temporalitat en l’ocupació a l’Administració de la Generalitat fins al 8%. Actualment estem en taxes superior al 30%.

Per l’Acord (parcial) de recuperació de drets i condicions de treball: en primer lloc, incorporació de nous supòsits d’incapacitat temporal amb la percepció del 100% de les retribucions. D’altra banda, retorn d’un mínim del 10% de la paga de 2013 durant l’any 2018. Significa reconeixement del deute i iniciar el retorn del total que ens deuen de les pagues extres dels anys 2013 i 2014 el proper any 2018, quan sempre ens havien manifestat que no seria abans de 2019 (per motius pressupostaris).

Aquest acord de recuperació de drets és parcial i concreta que abans del 30 de setembre d’aquest any reprendrem la negociació de l’establiment d’un calendari del retorn de la quantitat total que ens deuen de les pagues extres i de la resta de condicions laborals que ens van ser retallades durant els anys forts de la crisis.

CCOO manifestem la nostra satisfacció pels acords i per haver desencallat la negociació que estava aturada en perjudici dels treballadors i les treballadores de la Generalitat. És un primer pas. Seguirem pressionant i negociant per la recuperació de tot el que ens deuen i per la millora de les nostres condicions de treball. Aquests acords ens animen a seguir avançant en aquesta tasca.

Font: Àrea Pública CCOO

Anuncis
Arxivat a Uncategorized. Comentaris tancats a CCOO signa dos importants acords a la Mesa General de Negociació del Personal de la Generalitat
%d bloggers like this: