Reunió de CCOO Sanitat Lleida amb director del CatSalut

logo sindicat sanitat Primaria ICS

Membres del Sindicat de Sanitat de CCOO a les Terres de Lleida (Helena Motos, Amparo Loren i David Ricart) ens vàrem reunir ahir amb el Director del CatSalut el Sr. David Elvira, en aquesta reunió i va assistir també el Gerent de la Regió Sanitari Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran Sr. Jordi Cortada.

CCOO Sanitat Lleida va exposar la manca pressupostària que pateix la regió sanitària de Lleida en relació a altres regions tenint en compte els conceptes de dispersió de la població, àrees rurals, embelliment i l’alt grau de capacitació (úniques portes d’entrada al sistema sanitari) que presenta, tan l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, com l’Hospital Universitari de Santa Maria.

Es va exposar la problemàtica del finançament de l’HUAV, amb una assignació de 119 milions d’Euros, fet que variaria si es cobres per contracte programa en uns 9 milions d’Euros. L’atenció primària de Lleida també pateix una manca de finançament d’uns 3.5 milions d’Euros, on hi ha una clara manca del reconeixement sobre el finançament per l’alt grau de dispersió territorial que presenta el sistema.

Pel que fa a l’HUSM, l’altre gran bloc de recurs públic amb tota l’àrea de Salut Mental de la Regió Sanitaria de Lleida, juntament amb totes les altres especialitats que són imprescindibles per a complementar els recursos de l’ICS a les Terres de Lleida, vam exposar una manca de finançament d’uns 3.5 milions d’Euros.

Respostes del CatSalut a les nostres inquietuds:

  • Estudiaran les nostres propostes, tot i el pressupost prorrogat de l’any 2016, ja que es confia que el pressupost s’acabarà aprovant i, per tant, això farà arribar una part de recursos.
  • S’ha demanat un estudi a l’AQuAS (Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya) per tal d’establir uns nous criteris de distribució de recursos en l’atenció primària tenint en compte els conceptes de dispersió territorial i envelliment de la població, aquest estudi estarà fet en breu (mes de setembre).
  • Pel que fa a Salut Mental a Lleida, atès l’especificitat del territori, es valora la possibilitat de concretar un pressupost per al 2017 tenint també en compte el concepte de dispersió territorial i ser la única porta d’entrada al sistema.
  • El CatSalut està treballant per simplificar les clàusules per una millor transparència i poder ajustar el pressupost a la realitat de l’activitat que es presta.

CCOO Sanitat de les Terres de Lleida valorem molt positivament la reunió i esperem que les bones intencions i el reconeixement dels dèficits de finançament  que hem exposat i que han estat d’acord amb el diagnòstic tinguin una traducció al territori amb un millor finançament pressupostari per a la Sanitat de la Regió Sanitària de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran.

Arxivat a Uncategorized. Etiquetes: , , , , . Comentaris tancats a Reunió de CCOO Sanitat Lleida amb director del CatSalut
A %d bloguers els agrada això: