CCOO celebra la paralització de la regulació de l’activitat sanitària privada en centres públics

Per a la Federació de Sanitat del sindicat, no n’hi ha prou

La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya, amb data 8 d’abril de 2015, vam demanar la dimissió del Conseller de Salut, Boi Ruiz, per l’intent del desmantellament del sistema sanitari públic. I ho fèiem per tres 3 qüestions fonamentals:

-No s’escoltava a la ciutadania ni al Parlament quan demanaven reiteradament aturar la creació del consorci sanitari a Lleida.

-Per la creació de la Instrucció 05/2015 que permetria regular activitat privada als establiments sanitaris del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), inclosos els de l’Institut Català de la Salut.

-Pel projecte VISC+, que pretenia vendre les dades dels pacients de la sanitat pública a entitats privades. L’Administració Pública ja pot fer ús d’aquestes dades amb finalitats científiques i de recerca, sense necessitat de vendre-les a tercers amb ànim de lucre.

El Govern, darrerament, va anunciar la paralització del consorci sanitari a Lleida i  ara la paralització de la Instrucció 05/2015.

Des de CCOO, tot i que ho valorem favorablement, considerem que no n’hi ha prou. Falta que paralitzi la tercera qüestió que plantejàvem. És a dir, que també faci marxa enrere respecte el projecte VISC+, ja que mantenir la confidencialitat de les dades dels pacients és impossible, i amb la salut no pot haver ànim de lucre.

CCOO exigim al Govern la paralització definitiva dels tres projectes, i que aposti una sanitat 100% pública i de qualitat.

Arxivat a Uncategorized. Etiquetes: , , . Comentaris tancats a CCOO celebra la paralització de la regulació de l’activitat sanitària privada en centres públics
A %d bloguers els agrada això: