Mobilització a Barcelona en defensa de la sanitat pública

Demà dissabte, 9 de maig, a les 12.00 h, a la Plaça Sant Jaume  

Un conjunt d’entitats -entre elles, CCOO- agrupades en la marea blanca en defensa de la sanitat pública, han convocat una concentració a Barcelona contra la degradació del sistema públic sanitari aplicada pel Govern català i per demanar la destitució del Conseller de Salut, Boi Ruiz. Serà demà dissabte 9 de maig, a les 12.00h, a la Plaça de Sant Jaume.

Els organitzadors critiquen que la Generalitat desobeeix els acords aprovats pel Parlament i les reivindicacions de la ciutadania, mentre continua ocultant els casos de corrupció: pretén vendre’s les dades mèdiques a empreses privades (projecte VISC+), segueix volent fer els Consorcis de Lleida, de l’Hospital Clínic i de Tarragona, trencant així els sistema públic sanitari, i permet fer activitat privada en els centres públics i no atura “Barna Clínic”.

A més, el Govern català segueix tancant plantes i serveis, amb conseqüències de llistes d’espera, col·lapses a urgències, precarietat laboral i derivant pacients de la pública a centres privats que fan negoci amb la salut. Les darreres detencions en relació al cas Innova posen en evidència el grau de corrupció dels experiments de l’actual sistema sanitari català, que ha de canviar d’acord amb el que s’expressa al manifest ‘Pel dret a decidir sobre la nostra salut i el nostre sistema sanitari”.

La marea blanca demana la reprovació i destitució del conseller Boi Ruiz pel mal que està fent a la salut de les persones i a la sobirania de Catalunya, tot convidant a no votar els partits del Govern i als qui hi donen suport, i adverteix que seguirà lluitant contra les agressions produïdes pels governs, català i espanyol, per implantar un veritable Sistema Nacional Públic de Salut amb la participació i el control de tota la ciutadania.

marea blanca 9 de maig

Font: Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Arxivat a Uncategorized. Etiquetes: , , , , , , . Comentaris tancats a Mobilització a Barcelona en defensa de la sanitat pública
A %d bloguers els agrada això: