Un informe revela irregularitats a la cúpula del Consorci Sanitari Integral

La Sindicatura de Comptes detecta indemnitzacions no justificades i retallades salarials atenuades a alts directius.diari-triangle

Us donem a conèixer la notícia publicada en el diari Triangle:

Un informe de la Sindicatura de Comptes revela un seguit d’irregularitats en els contractes d’alts directius del Consorci Sanitari Integral (CSI), entitat pública que gestiona catorze centres d’assistència sanitària, entre ells tres hospitals.

La fiscalització al CSI fa nou observacions relatives “al pagament de determinats conceptes retributius no previstos en el conveni o no degudament justificats, a l’aplicació de la reducció salarial prevista en el Decret llei 3/2010 al personal directiu, a la indemnització satisfeta a un alt càrrec i al canvi de contractes d’alta direcció a contractes laborals sense que es donessin els supòsits per aquesta modificació”.

A més, la Sindicatura detecta “un incompliment de la llei d’incompatibilitats per la contractació de diferents serveis professionals a personal del Consorci, directament o a través de societats de professionals.”.

L’informe exposa que al CSI es van efectuar menys retallades salarials als alts càrrecs que les previstes pel Decret llei 3/2010: els havien de retallar un 8% i els van retallar un 5%. El canvi de règim laboral decidit per la direcció del CSI, segons la Seguretat Social, no va anar acompanyat d’un canvi de funcions ni de salari. Així doncs, no els corresponia l’aplicació del conveni col·lectiu, sinó la del conveni d’alta direcció, com marca la normativa dels empleats públics amb relació a qui desenvolupa tasques directives.

Segons la Sindicatura, també van ser inadequades, entre altres, les indemnitzacions a Josep Fité, qui fou conseller delegat del CSI fins al 2010, i a Santiago Nofuentes, exdirector general que fou destituït.

Arxivat a Uncategorized. Etiquetes: . Comentaris tancats a Un informe revela irregularitats a la cúpula del Consorci Sanitari Integral
A %d bloguers els agrada això: