El nou director gerent de l’ICS no vol complir la llei

peresoley (1)El nou director gerent de l’Institut Català de la Salut s’ha estrenat demanant al Ministeri de Sanitat que dicti una norma amb rang de llei que serveixi per tapar la il·legalitat que està cometent l’ICS des de l’1 de gener.
En començar 2014 tot el personal de contingent i zona havia d’estar integrat en el sistema de prestació de serveis i retribucions establert a l’Estatut marc, però una resolució de l’anterior director gerent, flagrantment il·legal, ho va impedir. Ara, el nou director gerent demana una llei a mida que permeti que més de 600 metges i practicants continuïn treballant 2,5 hores diàries i legalitzi la il·legalitat en què està incorrent el Govern de la Generalitat que està pagant unes retribucions mitjançant un sistema que està expressament i taxativament derogat pel Reial decret llei 16/2012.
CCOO denunciem que el Govern de la Generalitat ha optat per aplicar polítiques de retallades en la sanitat pública que han empitjorat la qualitat de l’atenció sanitària.
 Aquestes retallades han significat una disminució dràstica del personal assistencial: en serveis on havia quatre infermeres ara es pretén que es doni la mateixa assistència amb dues.
El Govern també ha aplicat amb escreix les mesures que empitjoraven les condicions laborals del personal de l’ICS: increment de jornada, supressió de pagues… L’adopció d’aquestes mesures ha estat una opció política, però hi havia altres possibilitats. Sorprenentment, quan s’aprova una llei, amb un redactat clar que no admet interpretacions, que obliga a integrar 600 professionals que treballen 2,5 hores diàries en el sistema previst en l’Estatut marc (37,5 hores setmanals), el Govern de les retallades decideix incomplir la llei i mantenir el pagament d’unes retribucions que estan expressament suprimides. En aquest cas, aplicar la llei podria tenir, sense cost, un efecte similar a la contractació directa de 300 professionals mèdics o infermers.
Per què el Govern aplica amb delectació retallades a la majoria de treballadors de l’ICS i incompleix de manera flagrant la llei per protegir a altres i mantenir una situació anacrònica? Qui són?

 

Arxivat a Uncategorized. Etiquetes: , , , , , , . Comentaris tancats a El nou director gerent de l’ICS no vol complir la llei
A %d bloguers els agrada això: